ondersteuning bij opvoeden

 

Onze kinderen zijn onze leermeesters. We kunnen er niet onderuit. We moeten wel groeien, want zoals onze ouders dat deden past niet meer bij onze maatschappij van nu. Onze kinderen hebben een unieke manier om zich te uiten. Wat er nu gebeurt in hun leven heeft andere uitdagingen dan wij vroeger en dus hebben ze ook een andere aanpak nodig.

Soms loopt het niet zoals je wilt. In de cursus beteden we aandacht aan : Wat maakt nou dat het niet loopt? Waar loop je tegen aan? Wat wordt er in jou geraakt en hoe kan je dat nu snel en praktisch oplossen of als je dieper wilt kijken...wat gebeurd er in mij als er iets gebeurd in mijn gezin dat mij persoonlijk raakt? Ik heb veel geleerd van mijn zoon over mijzelf. Perfecte ouders bestaan niet en dat hoeft gelukkig ook niet. En gelukkig zijn er nu voldoende cursussen en mogelijkheden om u verder te helpen. Je hoeft het niet alleen te doen.In mijn cursussen heb ik mijn eigen opgedane kennis en wijsheid gestaafd gevonden in de franse manier van aanpak die in het volgende boek beschreven staat. 

Het boek heet:" Franse kinderen gooien niet met eten" van Pamela Druckerman.  Een makkelijk te lezen boek met wijsheden van 2 franse spychologen/ kinderarts: Het gaat over kader (grenzen) aangeven, leren kinderen met de wereld om te gaan dus ook met teleurstelling...frustratie, grenzen en respect. Met emphatie en respect voor baby s. zonder dat je ze altijd geeft wat ze willen, maar wel om ze  achterna denken en te begrijpen. Ook werkt deze methode met de wetenschap dat vanaf de heel jonge baby je met kinderen kunt praten en uitleggen hoe de wereld in elkaar zit.  Dolto stelde n.l. dat baby s al heel veel kunnen begrijpen en dat als ze weten wat er van ze verwacht wordt het veel makkelijker gaat om zich te voegen in deze maatschappij.Een echte aanrader en is in de boekwinkel te koop.

Bij mij kunt u kiezen welke ondersteuning het beste bij u past:

- Individuele NLP-coaching: voor uzelf of specifiek over of voor uw kinderen
- Cursus: Opvoeden en persoonlijke groei met NLP in 4 avonden
- Cursus: Leer de babytaal van uw jonge zuigeling in 2 avonden
- Babyfluisteren/ thuisconsulten
- Online opvoedings-adviezen
- Babymassage of voetmassage
- Ouder-kind workshops met tekenen/ schilderen (in conceptfase)