Kinder-coaching is kinderen spelenderwijs met een spel bv leren praten over zichzelf en hoe ze hun wereld ervaren.

Voor volwassenen is het vaak al moeilijk om in onze jachtige prestatiegerichte maatschappij overeind te blijven. Dat geldt ook voor kinderen. En omdat een kind nooit los staat van een gezinssituatie, ben ik mij daarin gaan specialiseren. Iedere gezinsuitdaging is een gezamenlijk uitdaging. Kinderen vragen soms om dieper te kijken hoe jij het leven zelf ervaart en ermee omgaat. Dit uiten ze dan in hun gedrag.

Want niet alleen in een kraamperiode is er een nieuwe situatie ontstaan die zoekende is naar nieuw inzicht en een handelswijze om tot balans te komen. Een andere baan van jou als ouder b.v., vraagt weer om een nieuwe balans. Allerlei situaties kunnen voor stressfactoren zorgen. Denk maar aan ziekte van ouders of kinderen of kinderen die speciale behoeften hebben, kunnen ervoor zorgen dat er  een onbalans in het gezin ontstaat. Zodoende is het van belang om een nieuw evenwicht te vinden en daar help ik ouders graag bij.
 
Mijn verhaal:
Als kind al voelde ik mij het meest op mijn gemak bij veel jongere kinderen, omdat zij je zo accepteren zoals je bent. Vroeger werd ik gepest op school met mijn lichte lichamelijke spasticiteit ontstaan tijdens mijn geboorte. Kinderen werden mijn grote liefde. Vanaf mijn 13e paste ik graag op kinderen, werd kinderverzorgster en daarna kraamverzorgster.
De puurheid van kinderen in wat ze zeggen of hoe ze reageren dat kan zo verrassen. Je kan zoveel van ze leren! Ze voelen vaak haarfijn aan of je meent wat je zegt en doet.
Vooral dat kan enorm helpen inzicht te geven wat er nodig is voor hen in wat er speelt. 
Ik deed veel ervaring op, leerde en las veel boeken over kinderen. De verschillende aanpak in bijzondere situaties met kinderen in gezinsverband, fascineerde me.
In al mijn beroepen stond het belang van kinderen voor mij voorop. En benutte mijn ervaring en kennis door dit te delen met ouders, want zowel volwassene als kinderen hebben behoefte om vanuit rust te handelen.