Waarom Kinderyoga-meditatie
Soms heeft een kind wat extra aandacht nodig. Om te ontspannen, zich beter te kunnen concentreren. Of om de gebeurtenissen in het gezin of op school een plek te kunnen geven.
Kinderen kunnen soms niet de snelheid die de  maatschappij van hen vraagt meebeleven zonder chaotisch te worden. Ik werk met alle leeftijden.
Ik heb veel ervaring met bijzondere kinderen. Meestal is het voor hen fijner om alleen te zijn in plaats van in een groep. Het is ook vaak rustiger en veiliger voor hen. Sommige kinderen hebben bijzondere kenmerken, zoals die van een autistisch spectrum of een andere specialiteit. Ieder kind is uniek en het zou fijn zijn als ze hun talenten kunnen ontwikkelen en gebruiken. Ik help ze weer te geloven in henzelf. Het maakt ook mij helemaal blij als dat lukt.

Waarom met meditatie:
Meditatie geeft rust, zelfvertrouwen inzicht/ overzicht, voor volwassen, maar ook voor kinderen.
Zo kan je kind door meditatie:
– zich meer ontspannen en veiliger gaan voelen
– zich weer blij voelen met zichzelf en meer plezier ervaren in zijn/haar leven.
– zich er sterker door gaan voelen
– zich meer geliefd gaan voelen
– zich beter leren uiten
– beter in staat zijn te voelen wat goed is voor hem of haar
– zich meer verbonden voelen met zichzelf en meer zelfvertrouwen krijgen  

Wat is een Kinderyoga-meditatie:
Kinderen leren het liefste op leuke speelse manier. Onze praktijkruimte noem ik voor kinderen, de edelstenenkamer. De vele edelstenen, klankschalen en andere attributen maken onderdeel uit van de sessie. Deze is helemaal op jouw kind afgestemd. Daarom werk ik het liefste individueel met een kind, zodat ik mij helemaal richten op zijn of haar specifieke behoeftes. Als een kind nog heel jong is mag natuurlijk de moeder er bij zijn.

Waarom werkt het?
Kinderen houden meestal van de magie, van wensen, dromen avonturen en van fantaseren.
Ze komen ervan tot rust even in hun eigen fantasie te mogen zijn en even niets te moeten.
Alles gaat op basis van uitnodiging. Met de vrijheid om het anders te doen.
Kinderen houden ook meestal van bewegen en ze mogen dan ingebeelde dieren nadoen.
Mocht dat niet bij jouw kind aansluiten, of hij/zij is al wat ouder en niet willen mediteren, dan kan er alleen coaching worden toegepast. Net wat past bij jouw kind.
Soms ontstaan er vragen bij ouders en dan is ook een ouder-kind coaching mogelijk.

Wat doe ik?  
Via een gesprekje met je kind ga ik dan wat yoga oefeningetjes doen op spelende wijze. Zo maken we ons klaar voor een toepasselijk verhaal, terwijl het kind zit of ligt op de behandeltafel, al of niet heerlijk onder de dolfijnen deken. Gebleken is dat kinderen door de beleving van een geleidde meditatie (een mooi verhaal door mij geschreven) zich goed kunnen ontspannen en iets leerzaams meenemen dat hen behulpzaam is in het leven van alle dag.  Zo komt hij/zij op vaak een verrassende uitkomst tot inzicht door deze ontspanning.