Als ik het woord “ouders” noem, bedoel ik iedere andere vorm van opvoeders.

Onze kinderen zijn onze leermeesters. We kunnen er niet onderuit. We moeten wel groeien, want zoals onze ouders dat deden past niet meer bij onze maatschappij van nu. Onze kinderen hebben een unieke manier om zich te uiten. Wat er nu gebeurt in hun leven heeft andere uitdagingen dan wij vroeger en dus hebben ze ook een andere aanpak nodig.

Soms loopt het niet zoals je wilt. Dan vraag je jezelf misschien af: hoe kan ik dit snel en praktisch oplossen? Maar als je het vaker tegenkomt kun je je ook afvragen: “Wat maakt nou dat het niet loopt? Waar loop ik tegen aan? Wat wordt er nu in mij geraakt? Eigenlijk ben je dan al dieper aan het kijken…
Ik heb veel geleerd van mijn zoon over mijzelf. Perfecte ouders bestaan niet en dat hoeft gelukkig ook niet. Er bestaan cursussen en er is veel wijsheid van internet te halen. Hier onder staan ook wat tips die ik vanuit mijn ervaring alvast heb opgeschreven. Misschien helpt het je al wat op weg. 

In onze praktijkruimte geef ik , NLP coaching voor jezelf en kinder-coaching/ kinderyoga-meditatie, maar dit kan anders bijvoorbeeld:

Online Coaching of thuis-coaching:
Als je vader of moeder bent, nog werkt daarbij of anderszins druk bent, dan is een consult weer tijdrovend. Misschien is het dan fijn als je je vraag per mail kunt stellen, of ik kan naar jou/jullie toekomen.
Hoe werkt dat?
– Laat weten per mail wat je graag wilt, persoonlijk bij je thuis of mailadvies
– Je stelt een vraag per mail aan iris@nieuwleveninzicht.nl
– Ik geef je antwoord per mail.
-Je betaald vooraf en ontvangt 5 maal een adviesmail terug. Ik zal ze nummeren want het hoeft niet binnen een bepaalde tijd. Het mogen 5 nieuwe vragen zijn of een vervolg op de eerste vraag.

Iedere vraag is het waard om gesteld te worden. Iedere hulp bij de belangrijke taak als opvoeder kan waardevol zijn, voor beiden. Samen zoeken we naar de beste uitkomst voor jou en je kind.

Tips:
De taal van je pasgeboren baby leren:
Wat kun je je onzeker voelen als je niet weet waarom je baby huilt.
Is het honger? Is het buikkramp? Is het te warm/ te koud/ te nat, of iets anders wat niet lekker voelt? Of is het kind gewoon moe? Je kunt het horen aan de manier waarop het gehuil klinkt. En dat kun je leren. Het bevorderd jouw zelfvertrouwen en kan je rust geven. Zie: www.priscilladunstanbabylanguage.com 

Osteopathie of Cranio-sacraal therapie:
Dit kan heel goed zijn voor je baby of jonge kind. Het gebeurt regelmatig dat energiebanen verstoring oplopen tijdens een bevalling om het hoofdje geboren te laten worden. Vooral als het een zware bevalling is geweest. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot veel huilen of een vreemde stand van het hoofdje b.v. tijdens het slapen.
Postnatale Depressie:
Soms kan hetvoorkomen worden.  Met toestemming van je huisarts werkt verpleegkundige Eileen Engels met een hormoonbehandeling om de balans voor jou na de bevalling weer te herstellen. Meestal is medicatie voor depressie dan niet nodig.
Ik heb er enkele kraamvrouwen hier heel blij mee gemaakt. www.eileenengels.nl

MIR-methode:
Dit is een reeks vanaffirmaties opzeggen om je energetische systeem te reinigen.
Het is er ook voor kinderen en jongeren. www.mirmethode.nl/video

Ontstoren van inentingen:
Je kunt je kind inenten, want mochten er tekenen zijn dat je kind er sterk op reageert dan is het mogelijk om dit te ontstoren met Homeopathie..

Jij bent de Coach:
Zie jezelf als coach en trainer van je kind. Je leid hem of haar op tot een zelfstandig en verantwoordelijk mens. En weet dat een kind tot 7 jaar de imprint-fase zit. Dat betekend dat hij alles voor waar aanneemt wat hij in voorbeeld hoort en ziet. Met andere woorden, jij bent het voorbeeld hoe de wereld er volgens hen uit ziet in: aandacht, liefde, delen, helpen en respect naar anderen.

Positieve stimulans:
Ieder mens wil weten waar hij/zij aan toe is. Vooral kinderen die nog dat sociale kader aan het leren zijn. Het beste zullen je kinderen groeien van jouw focus op wat daarin al goed gaat. Ze hebben er behoefte aan te weten welke richting de bedoeling is. Eerst moet je goedkeuring ervaren, voordat je zelf eigenwaarde kunt ontwikkelen. Goedkeuring geeft hen zelfvertrouwen en een veilige basis.

Duidelijkheid:
Belangrijk is: Zeg wat je doet en doe wat je zegt. Dan kunnen ze je volgen.
Het zorgt ervoor dat een kind zich serieus genomen voelt. B.v. vertel je kleine kind ook waar jullie naar toe gaan, hoe lang, wie er zal zijn, waar jij zult zijn. Hoe klein ook het geeft veiligheid al snappen ze misschien de woorden niet. Al moet je maar even naar boven en je kind ligt in de box, vertel wat je doet.

Regelmaat:
Wist je dat rust, reinheid en regelmaat zo ouderwets nog niet is? Kinderen hebben behoefte aan regelmaat, dat geeft rust. Misschien voor jou ook.
b.v. Maak een weekplanning die te lezen is voor het hele gezin. Lekker duidelijk.

Rituelen:
Zoek samen met je kind naar wat jullie fijn vinden en wat werkt Zo maak je de overgang van de actie van de dag naar de stilte van de nacht voor je kind.
Douchen of in bad voor het slapen ontspant. Praten over de gebeurtenissen van de dag ontspant, een boekje lezen ontspant En voetmassage kan daar ook een van zijn.
Het maakt niet uit of je het nu geleerd hebt of niet, als je wat olie neemt bv lavendel olie, en je masseert daarmee de voetjes van je kind, dan zal jouw liefde en aandacht je kind de ontspanning geven die het nodig heeft om nog lekkerder te slapen.

Goed zorgen voor jezelf is goed zorgen voor je hele gezin!
Maar denk ook aan jou energie. Maak tijd voor jezelf en voor elkaar, ontspan. Een uitgeruste ouder kan betere beslissingen maken, is creatiever in het oplossen en kan meer  genieten van zijn kinderen.