Iris en Niko samen:
In 2009 leerden wij elkaar kennen op vakantie op leeftijd 54 en 60 jaar, Ik enthousiast over mijn ouders en kinderen en Niko als paranormaal Therapeut, en begaan met mensen met een beperking. We vonden elkaar op passie niveau. We ontwikkelden ons samen verder en besloten samen een praktijk te voeren. In 2011 zijn we getrouwd en we vervolgden ons pad niet alleen samen als echtpaar, maar ook op dienstverlenend vlak in onze praktijk en daar buiten.   

Iris

Mijn kernwaarden zijn: Respect, veiligheid, vertrouwen, liefde en persoonlijke aandacht.
De zee betekend heel veel voor mij/ ons. Het geeft ons ruimte, inzicht en perspectief.

Kinderen en communicatie zijn mijn passie!
Ik paste al heel jong op kinderen en vond het heerlijk om bij ze te zijn. Kinderen nemen je zoals je bent. Zonder verwachtingen. Kinderen zijn zelf ook zoals ze zijn. Tot 7 jaar zijn ze puur zichzelf. Als opvoeder ben je heel belangrijk als rolmodel, zeker in die eerste jaren. Zoals jij de wereld ziet en er mee omgaat, zo wordt voor hen de fundamentele basis gelegd  in hoe zij dat zelf kunnen doen. In voorbeeld én in woorden. De manier waarop je met je kind communiceert is dus óók heel belangrijk. Zie en hoor je je kind, dan leert hij/zij dat ook. Maar ook leer je ze door jouw voorbeeld: hoe communiceer je met jezelf, je omgeving, je partner, je vrienden, je werk en het moeilijkste; hoe doe je dat met mensen die je niet begrijpen?
Communicatie fascineerde mij zodanig dat ik 6 jaar NLP ben gaan studeren om met alle technieken mijn eigen aspecten in mijzelf te ontdekken, anders te bezien waar nodig en in te zetten voor anderen. Het bewust worden van taal en de manier waarop je communicatie inzet kun je leren.
En als jij dat ook wilt onderzoeken, dan ben je bij mij aan het goede adres. Samen kunnen we op zoek gaan naar JOUW antwoorden op jouw levensvragen.   

Historie:
Het was al snel duidelijk dat ik  Kraamverzorgende wilde worden. De combinatie van zijn met kinderen en ouders op weg helpen met mijn enthousiaste zorgende natuur, vond ik helemaal in dit beroep. Soms ontmoette ik ouders en kinderen in situaties waarbij ze wel eens een steuntje in de rug konden gebruiken. Ik hielp hen graag met mijn vakkennis en ervaring, maar toch was de tijd in de kraamweek vaak niet voldoende om ze echt verder te helpen.
In 1991 kreeg ik een zoon. Hij werd mijn “snelweg” tot persoonlijke groei.
In 1993 leerde ik voetreflexmassage omdat ik mijn zoon graag wilde helpen te ontspannen, net als mijzelf. Zo ook leerde Reiki en de kracht van Meditatie in verschillende vormen.. Want zo begreep ik; als ikzelf in rust en balans ben, is mijn kind, partner en omgeving dat ook veel meer.
Ik besloot me verder te gaan scholen.
Ik werd coach en communicatie-trainer in NLP, leerde de taal van pasgeborenen, baby-fluisteren, (nog steeds actief) en recent heb ik de opleiding afgerond tot yoga-kindermeditatie docent. Het is mijn doel om kinderen te helpen ontspannen, naar hen te luisteren, en ouders en kinderen te helpen meer rust en  evenwicht te vinden tussen:
–  jezelf zijn en wat er van je verwacht wordt.
– thuis, school of werk
– energie vinden in te doen wat nodig is en de rust om te doen wat je graag doet.
– opvoeden en een eigen leven hebben.
– kinderen  begeleiden en hen eigen regie aanleren en geven.

Niko:
Niko’s kernwaarden zijn vrijheid en verbinding. 
Hij zegt; Ik geloof dat ieder mens in wezen een prachtige natuur heeft. Ik wil er graag aan bijdragen om mensen weer thuis te brengen bij hun eigen gaven en kwaliteiten en zich blij te voelen met wie ze zijn.
Zijn praktijk “De Vrije Vlucht” heeft hij als Paranormaal Therapeut van 2000 tot 2010 gehad in Schagen. En tot op heden in samenwerking met mij.
De Vrije vlucht had als symboliek dat ieder mens zich vrij mag voelen zichzelf te zijn of te worden. Vaak zijn we er door onze bagage aan ervaringen, overtuigingen en de drukte van alle dag daar wat van verwijderd geraakt. 

Historie:
Niko werkte als laatste 21 jaar bij MEE-NWH voor mensen met een verstandelijke, lichamelijke en zintuiglijke beperking. Veel vrijetijdsprojecten heeft hij opgezet in de kop van Noord-Holland en Texel. Waaronder een Soos en Eetcafé in Schagen voor moeilijk-lerenden. De inmiddels landelijke term  “Moeilijk-lerenden”  betekend “licht verstandelijk  beperkt”en heeft eenIQ van 70 tot 90. Niko heeft deze term met zijn doelgroep samen bedacht. Dit omdat ze wel moeite hebben met veel dingen maar zich niet beperkt voelen. De meesten ook werken en wonen vaak zelfstandig.
Met veel enthousiasme zette hij zich voor hen in en leerde mij ook het belang voor hen om te oefenen in sociale omgang. Zo konden ze in de Soos op een leuke manier van elkaar en van ons leren hoe om te gaan met elkaar. B.v. wanneer iemand plezier mét je maakt of óm je maakt. Spelend leert iedereen makkelijker. De Soos en het Eetcafé hebben wij tot 2015 met veel plezier samen geleid in Schagen en bestaat nog steeds.

Persoonlijke ontwikkeling:
Niko was al Reikimaster werd Paranormaal therapeut. Hij heeft de HBO-opleiding voor Paranormaal therapeut aan het Johan Borgman College te Utrecht gevolgd. Maar eigenlijk had hij die gave al lang. Samen met mij volgde hij de training Babyfluisteren 2009/2010, alsook de opleiding Westers Sjamanisme.

Verstand kan soms in de weg zitten om te voelen.
Soms kan het leven een rare wending nemen. Toen we elkaar dus net 1 jaar kenden en besloten te gaan samenwonen, kreeg Niko 2 herseninfarcten.
Niet lichamelijk gelukkig, maar werd daardoor wel nog meer intuïtief.. Wij geloven dat het een “cadeau” was. Hij was zo druk bezig met zijn hoofd in organiseren en doen voor anderen, dat er nauwelijks ruimte was voor voelen.  
Het werd een bijzondere start voor ons samenwonen. Ik besefte dat het er op aan kwam om te kijken naar wat er WEL was. Zo van het “glas half vol in plaats van het glas half leeg” te zien. Dus verwachtingen overboord gooien! We ontdekten dat dat een belangrijke sleutel is voor een goede relatie. Niet verwachten maar vriendelijk vragen aan elkaar als je iets nodig hebt en graag wilt van de ander.
Ons motto werd: Liefde is als een plantje, je moet het elke dag water geven! 
Ook beseften we pas hoe belangrijk het is om te voelen en ons hoofd niet altijd te geloven. En ook precies wat nodig is om weer het contact met je lijf te ervaren. Thuis komen bij jezelf.

  
Gezamenlijke Praktijk
Vanaf 2010 dus samen gewerkt en in 2013 hebben we onze gezamenlijke praktijk feestelijk geopend. Nieuw Leven Inzicht kreeg een nieuw visitekaartje Dit zeezicht dat ik daarvoor speciaal schilderde. Met niet maar één vrije vogel, wel twéé!

Chakra-healing van Niko en energetische energie gelijktijdig
Vanaf die tijd besloten we te gaan samenwerken.
Niko doet de energetische chakra behandelingen waarbij hij haarfijn kan aanvoelen hoe en of de energiewielen(chakra’s) draaien en brengt ze weer aan de gang.
En ik ben dan meestal met Reiki energie bezig aan het voeteneinde om mensen vooral weer te aarden en rust te geven. We hebben gemerkt dat het zo heel complementair werkt, waardoor onze mensen zich altijd weer heel blij en in balans voelen na een bezoek aan ons.